2021-2022

Tábor 2022

Je to tak, další tábor za námi. Smutná a radostná zpráva zároveň. Děti už určitě povyprávěly velmi barvitě o všech dobrodružstvích tohoto léta, ale naše paměť a vzpomínky určitě něco vynechají a proto jsme pro Vás připravili soubor fotek a samozřejmě přinášíme i sestřih několika živých okamžiků. příjemnou podívanou zde.

Cyklovýlet Rádců

Prázdniny se musí využít a to hned od začátku. Rádci proto spolu vyrazili na cyklovýlet směrem do Polska a pak se oklikou vrátili zase zpět. Počasí krásně vyšlo a ještě nás toho dost čeká.
Pár fotek zde.

Stavba tábora 2022

Letošní tábor už stojí! Radostná novina, kterou zpravidla vyhlížíme celý školní rok. A je to tady. První účastníci táborů už jsou tam a my budeme brzy následovat. Letos se nás na stavbu sešlo opět dostatek a obešlo se to bez vážnějších zranění. Děkujeme za to všem. Speciální díky pak patří našim rádcům a dobrovolným rodičům, kteří se k nám připojily. Každé ruce přijdou vhod.

Závěrečná schůzka 2022

Letošní skautský rok máme úspěšně za sebou. Naše setkávání a schůzky se vrátily do celkem normálního režimu, i když to občas mohlo trochu haprovat. Co všechno jsme letos zažili? Měli jsme hromadu běžných schůzek, výpravy u nás do lesa, ale i do okolí, přespávačky v klubovně, závody ve kterých jsme předvedli skvělé výkony a mnoho dalšího. Věříme, že i v letošním roce jste se přiučili něčemu novému a odnášíte si spoustu skvělých zážitků. Tento školní rok už nás čeká jen absolutní vrchol, tedy TÁBOR a příští rok se opět uvidíme. Ale nemyslete si, že my usneme na vavřínech, rádci budou mít přes prázdniny kupu společných chvil, zážitků, výprav a srandy. Na táboře ČAU.

Intercamp 2022

Rádci vyrazili za nevšedním zážitkem a to až do Francie! Této akce se účastnili spolu se skauty z Brna a stálo to rozhodně za to. Nikdo z nich nelituje, že jel a říkají, že by rozhodně jeli i příště. Takže až budete mít věk a chuť vyrazit i vy, staří rádcovští mazáci vám mohou dělat průvodce. Navštívili několik tamních památek a také zajímavá místa po cestě tam. Setkali se s mnoha skauty napříč světem a posbírali si na ně kontakt. Bratr Oheň dokonce posbíral i dívčí podpisy… Fotky z výletu zde.

ZVaS 2022 – krajské kolo

Kluci i holky do toho daly všechno a dopadlo to skvěle. Holky se umístily na krásném 6. místě z 11 družstev a kluci na ještě hezčím 5. místě z 10 družstev. Na celostátní kolo tak sice nepostupujeme, ale rozhodně jsme předvedli krásné výkony.
Na čem musíme zapracovat jsou uzly a naopak excelentní jsme byli ve zdravovědě.
Jako doprovody na závodech jsme se ale shodli, že tyto závody byly připraveny špatně.
Bylo tam dost nedořešených věcí, špatně vedená a nachystaná stanoviště a abychom tomu do příště předešli, budeme posílat svou zpětnou vazbu pořadateli. Děkujeme všem závodícím, kteří se zúčastnili a dali do závodů své maximum a také děkujeme všem řidičům za pomoc s přepravou. Pár fotek ze závodu najdete zde.

ZVaS 2022 – okresní kolo

Zdá se, že letos jsme na závody mimořádně dobře připravení, neboť i tyto závody jsme absolutně ovládli! Naše družstvo holek – Kukuřice vyhrály úplně celkově nad všemi a v kategorii kluků vyhráli naši Orli, velká gratulace! Znamená to, že postupujeme do dalšího kola, tj. kolo krajské. Hned jak budeme vědět bližší informace, kdy, kam a jak, dáme všem vědět. Do té doby odpočívejte a můžete připravovat své vědomosti. Pár foteček zde.

ZVaS 2022

Závody jsou opět na scéně! Naše tradiční předkolo proběhlo protentokrát za oderskou lávkou a mělo celkem třináct disciplín. Každé družstvo si jistě našlo zalíbení v jiném úkolu a byť to vždy nebyly nejlepší výkony, nebyly ani nejhorší. Pro některé členy družstev to byly vůbec první závody a musí se ještě rozkoukat, ale věřím, že příští závody už to bude o hodně lepší.
Celkem závodilo 6 družstev a naše se umístily 1. a 3.
Za to vám patří velká gratulace, jen tak dál. Pár foto je zde

Ivančena 2022

Po dlouhých 4 letech jsme měli opět možnost vyrazit na Ivančenu – potkat stovky skautů, překonat sami sebe a uctít památku padlých skautů a všech zapojených do protinacistického odboje. Fotografie z výpravy jsou k dispozici zde

Velikonoční klapání

Tento náš každoroční zvyk jsme nemohli ani letos vynechat a na Velký pátek a Bílou sobotu jsme rozklapali vesnici. Klapalo se vždy v 6:30 a ve 12:00, kdy se obešla vesnice od jednoho konce ke druhému. Byť nám počasí moc nepřálo, akce se účastnilo dost z nás a za to ze srdce děkujeme. Děkujeme i obětavým rodičům, kteří kvůli této akce museli třeba vstávat dříve.
Děkujeme: Kiki, Vlčici, Kristýnce, Lasičce, Terce, Fiky, Volavce, Pecce, Sněžence, Míši, Grizzlymu, Ohňovi, Tonymu a samozřejmě Tichému Mokasínovi, který se nám stará o rozbité klapotky a trakař.

Přespávačka Kukuřic

Ani tentokrát jsme se špatnému počasí nevyhli, ale což, jsme přece skauti a ti nejsou z cukru! Po úvodní hře lakrosu s Orly jsme se vydali na území gangu Dutých bambusů, kde jsme sehnali informace o našich podezřelých z vraždy. To nám však nestačilo a Kiki nám proto nabídla další informace za drobné úkoly. Vznikla tak třeba živá pyramida… Na večeři jsme si udělali vaječnou pomazánku a byť ji teda všichni nejedli, byla vynikající! Zbyla nám i na snídani a s vánočkou byla kupodivu taky dobrá, ale uznávám, že s marmeládou to bylo lepší. Nakonec už jsme jen zahráli pár her, zatančili si a “šli spát”. Ráno po “brzkém” probuzení jsme posnídali, udělali rozcvičku a uklidili klubovny. Fotky z akce zde. Tak co, příště zas?

SkokanoVlkoVčelí přespávačka

Další akce za námi. Tentokrát jsme přespávali u nás v klubovnách a byť by jeden možná čekal, že to bude nuda, mýlil by se. Hned první den jsme při obhlídce ohnišť náhodou našli svázaného a zraněného agenta. Jako správní skauti jsme jej ošetřili a vzali pod střechu kluboven. Neodpustili jsme si přitom několik našich her a občas se i agent přidal. Vpořádku jsme zvládli noc ve spacácích a ráno zjistili, že agent zmizel. Nechal nám dopis, kde se sejdeme a byť jsme trochu bloudili, našli jsme ono místo. Agent tam však nebyl, jen dobře schovaný dopis, že se omlouvá, ale musel rychle pryč… Kdo ví, třeba někdy jindy. Protože už jsme byli dobře promrzlí, rozdělali jsme oheň, aspoň trochu se ohřáli a spěchali do kluboven na teplý čaj. Když jsme konečně roztáli, byl čas začít dělat oběd. Guláš se nám všem povedl a po závěrečném úklidu a hrách jsme se museli opět rozloučit. Ale fotky nám tuto povedenou akci jistě budou ještě nějakou dobu připomínat.

Šmoulózní oddílová výprava (26.2)

“Parádně pozitivní borci”, alias Šmoulové nás požádali o pomoc se záchranou dračího vejce a my jsme jim rádi pomohli. Udělali jsme si krásný výlet na Štramberk, kde jsme na Vaňovém kameni nakonec po dlouhé a náročné bitvě získali vejce! Po cestě jsme hráli nejednu hru a se šmouly se prostě jeden nikdy nenudil. Děkujeme všem kdo se výpravy zúčastnili. Těm, co s námi ze zdravotních důvodů bohužel nemohli být, přejeme brzké uzdravení a těm co nejeli jen proto, že se jim nechtělo… jejich smůla, přišli jste o dost. Fotky z výpravy jsou zde.

Tříkrálová sbírka

Tak, po roce pauzy jsme se opět sešli, abychom pro charitu pomohli vybrat peníze od dobrosrdečných dárců v naší vesnici. Sešlo se nás opravdu hodně a troufnu si tvrdit, že za celou dobu skautingu u nás se tolik dobrovolných pomocníků nesešlo. Tradičně jsme si naší obec rozdělili na šest úseků a vytvořili jsme pro každý úsek skupinku. Mohli jste tak vidět velmi rozmanitý počet tříkrálových skupinek. Od čtyřčlenné skupinky až po jednu sedmičlennou… Bylo nás hodně a za to děkujeme. Díky všem kdo pomohli s touto akcí a díky všem kdo na charitu přispěli.

Nástěnka

Ne všichni to možná víte, ale v naší obci máme u obchodu i vlastní veřejnou nástěnku, kde zveřejňujeme různé informace, náborové letáčky, fotky z akcí a podobné věci. Letos se role nástěnkáře ochotně ujala Pecka, za což ji děkujeme a pokud jste ještě neviděli, co vytvořila na schůzce s Kukuřicemi, doporučujeme se zajít podívat. Ale musíte zavčas… Pro ty z Vás, kteří to nestihnou, zde přikládáme i fotky.

Výprava Včeliček

V sobotu jsme dostali dopis od vlka, který nás prosil o pomoc. Jelikož nemáme pro strach uděláno, vydali jsme se ho zachránit. Nejprve jsme šli na nádraží, vlakem jsme dojeli do Štramberku a jsme vlka našli, vysvobodili jsme ho od pytláku, za odměnu si dali vynikající svačinky a šli zpátky na nádraží vydat se na cestu zpět po dokončeném úkolu. Na nádraží jsme ještě postavili sněhuláky z prvního sněhu letošního listopadu a jeli jsme domů.

Výprava Kukuřic

Výprava po našem okolí, kde jsme museli ošetřit tygra, který byl na útěku, protože mu lidé vypálili prales. Pak nám ho sice lidé ukradli, ale získali jsme ho nazpět a hlavního vypalovače pralesů jsme pak svázali (sice neúspěšně, ale přece). Poté už jsme jenom něco opekli na ohni a vrátili se zpátky do klubovny. Krásný výlet po okolí, no ne?

Orlí výprava

Mezi další uskutečněné letošní výpravy se řadí i výprava Orlů, kteří se rozhodli uvařit něco dobrého v našem okolí. Dopadlo to úspěšně a uvidíme co bude další výprava.

Skokanovlčí výprava

Skokani a Vlci se společně vydali za poznáváním naší okolní krajiny a na základě fotek určili trasu kudy půjdou. Jeden by si pomyslel, že to přece nemůžou zvládnout, ale to se plete! Bez větších problémů určili všechny místa kam se má jít a vždy je správně našli. My jsme tak doputovali až do čtyřlístku, kde jsme si udělali oheň, uvařili čaj, opekli špekáčky a zahráli pár her. Nakonec jsme se v dobré náladě vrátili zpět ke klubovnám, kde jsme výpravu zakončili.

Svatovláclavský kros

Oblíbený tradiční terénní závod trojčlenných družstev, které překonávají plno překážek, počínaje počasím až po plavbu na lodi. Celkem se závodu účastnilo 14 odvážných družstev a všechny v pořádku doběhly do cíle. Zájemci si na hřišti narychlo začutali do míče a během chvíle bylo vyhodnocení. Pro vzpomínku jak kdo dopadl, je zde výsledková listina. A pár foteček ze závodu zde

Den obce

Tradičně i letos jsme u příležitosti dne obce pořádali hry pro děti. Nechyběly lanové překážky, manuální dovednosti a nové hry. Velké díky za to patří Tichému Mokasínovi, který byl mozkem celé akce. Dále pak díky všem rádcům a pomocníkům, kteří byli na jednotlivých disciplínách.

Úvodní oddílová schůzka

Tak je to tady. Opět jsme zahájili nový skautský rok. Sešlo se nás spoustu a mezi již známými tvářemi se zase našly nové. Zahráli jsme několik společných her, seznámili se v družinách a nakonec zachránili své družinové vlajky u kterých jsme našli své vedoucí a rádce, kteří nás budou po letošní rok provázet. Tak vzhůru s chutí, energií, úsměvem a nadšením kupředu do nového roku!